Dec 26, 2018, 1:45 AM

Не искам да зная 

  Poetry
198 1 0

НЕ ИСКАМ ДА ЗНАЯ

 

Не искам да зная

за вихрушките ледени,

които мрака превръщат

в мъгла заскрежена.

Не искам да зная

за куршумите последни,

които край мене прелитат,

а пространството стене.

Не искам да зная

за думите – тежка лавина,

която върху ми се сипе,

за очите ти, с омраза пропити.

...................................................

Не искам да зная...

...................................................

Но защо душата се разкъсва,

а сърцето пронизано кърви

и боли, страшно много боли...

Любовта ми безпътна

пие от чашата горчива,

тихо по огъня стъпва...

Опърлена, пак във мен се прибира.

 

25 12 2018

 

 

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??