Feb 20, 2009, 3:00 PM

Не желая да имам куп неща, които желая! 

  Poetry
756 0 0
 

Не желая да имам куп неща, които желая!

Не желая пиедестал за себе си,

но пък аз съм те поставила.

 

Не желая да съм пигмей,

но така ми се иска ти да си,

за да те забравя.

 

Не желая твоето приятелство,

но само в него аз откривам лек

да се справя с действителността.

 

Не желая любовта ти,

тя е измамна.

А така ми се иска

страданието мое да стане твое.

 

Не желая да не лъжеш,

но досадно е, че хем ме лъжеш,

хем пред собствените си лъжи благоговееш.

 

Не желая да съм безпогрешна,

но вината в тебе все откривам.

 

Не желая вечна хармония,

и тази е достатъчна.

 

Не желая да ми се явяваш,

но във фантазиите свои

само твоя образ виждам.

 

Не желая чудеса,

но преграда между реалността

и безбройните мечти

не искам да поставя!

 

Не желая куп неща, които желая!

 

Желая твоя образ - нереален,

да стане моя принц идеален.

© Ме All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??