May 19, 2021, 8:08 PM

Не ме поглеждай, момиче 

  Poetry » Love
419 1 2

Не ме поглеждай, момиче,

с тези твои черни очи!

Сърцето ми малко е птиче,

само миг и виж полети.

 

Кацне тихо на твойте коси,

твоят топъл дъх заобича

и загнездено чак до зори

на червена звезда заприлича.

 

Ти на панделка там да го сториш,

да го връзваш, развързваш през час.

Да подскачаш, мърдаш, мърмориш,

да го хвърлиш в шкафа тогаз.

 

Не, не гледай към мене, момиче,

с тези твои красиви очи!

Сърцето ми плахо е птиче,

току виж към теб излети.

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??