Не ме търси, не ме моли да идвам там,
не събуждай напразно спомена горчив,
предпочитам да остана тук, дори да знам –
че миналото е това, заради което съм жив.
Не търси излишно в миналото пиковия час,
в нощите, понякога, споменът ме прегръща,
внушавайки ми онзи светъл миг между нас,
но часовниковите стрелки времето не връщат.
© Никица Христов All rights reserved.