Jan 16, 2021, 6:05 PM

Не ми достига малко, може би... 

  Poetry » Love, Strict forms
378 1 10

Не ми достига малко, може би,

в сърцето ти зовящо да се сгуша.

Невидима стена ли две съдби,

разделя ги като море от суша?

 

Ах, любовта ми е море, но то

едва докосва тихият ти бряг.

Вълните ми, най-силните, защо,

макар и ýстремни, се спират пак?

 

В желанието си да те прегърна

разбивам любеща душа в скалите.

На нежността ти искам да отвърна,

а имам си единствено мечтите.

 

По вятър и по облак, неведнъж,

ти пращам само капки, в кратък дъжд.

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??