Jul 19, 2011, 8:21 PM

Не мога да те съдя 

  Poetry
845 0 3

Ела, любов... Очи в очи!
Макар че, казват, сляпа си била.
Не вярвам, всичко виждаш ти,
дори невидимото за човешката душа.

 

Експерт в лъжите и никога наказана.

На клада си била, и там гориш,

но знам, че огънят най-силно пали...

И е способен да изпепели.

 

Като вампир се впиваш, пиеш жадно,
обичаш всички кръвни групи.
Много силна си и безпощадна.

Историите човешки в книги трупаш.

 

Но аз не се опитвам да те съдя.

Бог сам създал те е във своите дела.

Най-силният му ученик, и най-погубващ.
Самият той е доказателството за това.

 

Има те, и знам, че си безсмъртна.

И знам, че наказание си в бяла дреха.

А ако знаеш как искам да те съдя...
Но ти си чувството, а аз човека.

© Георги Зафиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??