Apr 21, 2015, 10:34 PM

Не очаквам да бъда разбран 

  Poetry » Other
271 0 0

Аз не очаквам да бъда разбран,

не търся и хорско признание.

Само искам за божествен талант

да посея сред хората знание.

 

Живите олтари се почитат,

а не измислените богове.

Чанове в стихове преплитат

и заслужават ангели в нозе.

 

Сбогом, многолика, и прощавай!

Ще се срещнем, може би, отвъд.

Нека хората да не забравят,

че съществата, като теб, са кът.

 

Преди години в твоя талант

Природа прероди свое величие.

Тебе никога не ще настигнат,

човек колкото и бързо да тича.

 

С кацнала на рамото ти птица

нахрани със стихове простора,

после запали свещица

в памет на странните хора.

 

Знаеш, че те обичат живота,

без да се боят от Смъртта,

а понякога се любят с нея

и не убиват, късайки, цветя.

 

В гробищата няма само люляк,

а и в живота по-начесто е трева.

Чуй! Разказва песента на Има Сумак

за кондор, летящ на свобода.

 

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??