На Радина
и останалите ревлюклоувци
Не плачи - сълзите потушават
огнения дух, горящ във теб.
Те изпразват те и задушават
и сърцето ти се пълни с лед.
Не плачи – валута са сълзите,
с която пазарува се печал.
Намаляват неусетно дните,
които за усмивки Бог е дал.
Не плачи – сълзите са опасни.
Любовта умира бавно в тях.
И напомнят ми страните влажни,
че пак да те усмихна не можах.
© Михаил Костов All rights reserved.
Поздрав, Мише!