May 6, 2006, 1:46 PM

НЕ СЕ СКРИВАЙ 

  Poetry
768 0 1
Там, дълбоко във тъмния мрак,
гдето облаци мъка люлеят,
две звезди - мойте очи дават знак -
те за тебе с болка копнеят.


Ситен дъжд храни обилно земята-душата ми,
капките - те са мойте сълзи.
Не се скривай под навеса на суетата си,
а длани към мен протегни.

И отново слънце върху хоризонт далечен,
палитра от цветя ще разстеле;
дъгата мокра е, и колоритна,
сълзите изведнъж ще предаде.

И ще се слеят славееви песни,
душата ще разтвори пълна гръд,
защото мъката ще е отнесена дълбоко -
там, където няма скръб.

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??