Sep 20, 2008, 9:16 PM

Не си тръгвай, любов 

  Poetry
838 0 7

Не си тръгвай, любов,

като птица през есен,

като прелестен сън,

прогонен от заранта.

 

Не си тръгвай, любов.

Като час, като ден -

не отлитай!

Остани тук -

да прегърнем мига с вечността.

 

 

Не ми казвай - Не мога...

и Трябва...

Ех, проклета да е тази съдба!

 

Не си тръгвай и след теб.

Не! Не затръшвай вратата

С трясъка

ще угасне свещта.

 

Ще е мрак,

ще е студ,

ще е пустош.

Изсъхнало цвете е душата

без любовта.

Не ми отнемай светлината!

Не ми отнемай радостта!

© Гергана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??