Jan 8, 2009, 7:51 AM

Не ставам за обичане 

  Poetry » Love
1152 1 6
Искаш да се променя,
да бъда кукла, която играе
по твоите правила,
без да смее да мечтае.

Искаш да ме изгладиш,
да съм винаги смирена,
гордостта си няма да забравиш
и аз съм вече изморена.

Втора употреба е сърцето ми сега,
любов назаем с тебе изживяваме,
плащаме със лихва за минали дела
и себе си взаимно нараняваме.

Не ставам за обичане,
не разбра ли вече - няма да ме промениш.
От себе си защо трябва да се отричаме
и това не можеш да ми обясниш.

Не ставам за обичане, ама и ти си като мен,
задушени сме от собствените си измислици
и истината, знам, ще проумееш някой ден,
че днес сме празни като книги без корици...

© Нямам All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??