Не се страхувай и недей да хленчиш, несретнико -
ще бъдем равни всички пред смъртта.
В Отвъдното не се осчетоводяват във монети
достойнството и любовта.
Ще можеш да си избереш планета,
приятели, религия и Бог.
Без КГБ, без ФБР, без досиета -
една невероятна свобода
без фалш и поучителни слова.
Не ще ти трябва и мизерната заплата.
Ненужни са омразата, страха.
Ненужна е най-вече суетата.
Но те ще шестват още дълго по земята,
а ти... не съжалявай за това.
© Наташа Биразова All rights reserved.