Sep 25, 2016, 8:46 AM

Не търси 

  Poetry
692 1 0

Не търси

 

Не търси любов, където не си оценяван.

Не търси топлина в пуста душа.

Не търси пътя, където си изоставян.

Не търси истина в празна лъжа.

 

Не търси Някого във всеки срещнат.

Не търси утеха в студени ръце.

Не търси "Съжалявам", ако си пренебрегнат.

Не търси емоции в безизразно лице.

 

"Не търси!" - казвам си безброй пъти.

"Не търси! Безсмислено е - спри!"

"Не търси!" - това, което ще е твое,

само ще се намери, но ти не търси!

© Мария-Магдалена Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??