Oct 23, 2016, 5:09 PM

Не вярвай ти на "византийци" 

  Poetry » Civilian
441 1 2

        Не вярвай ти на "византийци"

 

Не вярвам аз на ласкавите думи,

те са в основата на подлостта

и са като притихналата чума,

но са еднакви в същността.

 

Не вярвай ти на хубавите думи,

те са изстреляни, да заблудят

и колкото да ти изглеждат умни,

те често нещо глупаво целят!

 

Не вярвай, братко,  на красиви думи,

защото те са скритата лъжа

и всеки който, със тях те придумва,

навлиза пеш, във твоята душа.

 

Неискреност се крие  в тия думи

и трябва често да те заблудят,

да сипят влога в твоите куршуми

и при изкачването, да те спрат!

 

Туй са прийоми стари, византийски,

зад тях най-долни хитрости стоят!

Прикриват се отровите им змийски

и искат честните да уязвят!

 06.10.2015г. Драгойново

 

 

© Hekredel All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??