Dec 9, 2019, 12:17 AM

Небесен наблюдател 

  Poetry » Landscape
469 0 1

Ден в небето

де дете се рей

в мъгла на

безгрижна

младост и игра.

Облаците драскат

царствено в поле

от пухести влакна

и птиците разнасят

вест за предстоящата

тъга до всички

други живи същества.

Електрични вихри

се пречупват

и заражда се сълза,

а после две, и така…

Гръм прогони

ме от там, за да

не гледам как се дави

детската мечта.

© Илия Караджов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Съжалявам, но смятам, че не е по темата. Не става ясно каква е детската мечта.
Random works
: ??:??