Dec 14, 2019, 7:42 AM

Небесен пришълец 

  Poetry » Phylosophy
485 2 4

НЕБЕСЕН ПРИШЪЛЕЦ

 

Ти ли слезе тази сутрин

мълчешком от пустошта

и със скъсани обувки

спря пред моята врата?

 

И почука – някак плахо,

а стъклото замъгли

твоят дъх. И после плаках

от студеното боли.

 

Свлякох вехтата си дреха.

Чай от лайка ти налях.

Чашата ми стана крехка,

неусетно изтъня.

 

Сетне грейна. Отвисоко,

плисна слънчице над нас. 

Може би от твоя поглед

пих любов и светлина? 

 

Вън премята злата зима 

дрипавите пелени. 

Боже мой, ако те има,

с мен до утре остани!

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??