Jun 24, 2021, 4:55 PM

Небесна картина 

  Poetry » Landscape
317 4 14

Син месал е здрачът

тихичко трепти

под луна погача

и трохи звезди.

 

Нощ тъма ще храни

всичките петли,

рано на зарана

ще заспи в мъгли.

 

Ще поникне слънце

в двора, над плета,

и ще клъвне зрънце

ярчица една.

 

Вятър ще пошета,

ще остави крин

и месал в небето

чист, лазурносин.

 

 

24.06.2021

© Мария Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??