Aug 29, 2011, 8:37 AM

Небесна валута 

  Poetry » Phylosophy
866 0 3

 

 

 Небесна валута

 

Божествен подарък, кристална идея,

лъчист многоцветен заряд.

Безплътната същност отвътре живее –

изваждам и ставам богат...

 

Без нея денят ми – безкрилен.

В устата ми кисело – пясъчен скрип.

И изгревът косо застинал,

поточе немее, а славеят – с грип.

 

За нея поети закон завещали –

взривява прегради, размеква бетон,

разпалва угаснали потенциали,

вибрира надежди и радост в синхрон.

 

Въздушна целувка. Небесна валута.

Смалява пространства, не знае банкрут.

Усмивката! Грее ли – падат табута.

Покана за танц на батут...

 

 

Провокирано от усмивката на rudin

© Николай Начев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво е!
    Поздрав!
  • Не знам от какво е провокирано това стихо, но виждам, че е надминало първообраза си. А финалът е изящен - покана за танц на батут! Поздравления, Николай, потенциалът ти се разпалва със всеко ново стихотворение.
  • Хубаво.
    Поздрави
Random works
: ??:??