Nov 6, 2009, 2:41 PM

Небесни мечти 

  Poetry
670 0 5

 

Дует: Самодива и Самсон

 

 

 

Мечтая си за теб и влюбените ти очи;
мечтая си за теб и твоите пролетни коси.
Целувам те със устни, пълни с жажда за любов,
докосвам те със длани като нежен слънчев зов.

Усмихвам се и в здрача на залязващия ден
потапям се в мечтата да си тук, да си до мен,
в прегръдката ти топла уморено да заспя.
Как искам да съм птица и към теб да полетя,


в едно небе, в което вятърът немирен
отдавна е приготвил мост за нашите мечти;
в което ти и аз сме само двама влюбени.
Целувам те на фона на звезди учудени.


Опива ме покоят с цвят на есен и мъгла,
в ръцете ти любящи всеки миг е красота
и искам да съм твоя, да обичам без умора,
сред делничния ритъм на забързаните хора.


В ръцете ти съм миг изчезваща усмивка,
която те обгръща като чакана обвивка.
В това небе, в което слънцето ни свети
разменяме си думички – на влюбени поети.


Поезия неземна става всеки огнен миг,
докосвам с длани ласкави цъфтящия ти лик
и искам да раздам на цялата земя
сърцето си огромно, този ден и любовта.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??