Mar 8, 2016, 11:40 PM

Небесно послание 

  Poetry » Other
308 0 1

НЕБЕСНО ПОСЛАНИЕ

Стоиш в тъмнината и плачеш сама,
мракът с воал те обгръща.
Не усещаш сякаш радостта на деня,
тъгата майчински те прегръща.

Опитваш да разкъсаш оковите на лъжата,
че си слаба, отхвърлена и нежелана,
но помощ не идва и смъмряш душата,
че копнее за обич и да бъде разбрана.

Мило момиче, сътворено от Мойта любов,
в дланите Си до кръв съм те врязал.
Дарил съм ти пътя към вечен живот,
сърцето ти с копнеж съм белязал.

Чуй Ме сега и към Мен погледни –
Аз превръщам страха във надежда!
Осветявам най-тъмните ти страни,
от долината на плача те извеждам.

Ти си ценна, уникална и важна за Мен,
в теб съм вложил от Себе Си зрънце.
Прекрачи смело с вяра във новия ден.
Виж – за теб е изгряло днес слънце!

******************************************

ПОСЛЕПИС: БОГ ТЕ ОБИЧА!

Дъще моя, мое голямо момиче,
твоята болка като камък огромен тежи.
Толкова много Аз те обичам,
искам в смях да обърна тези скрити сълзи.

Ти в тъмнината плахо пристъпваш
и се усещаш далече от Мен.
Търсиш копнежно да хванеш ръката Ми,
но обгръща те лепкаво мрака студен.

Чуваш лъжецът да нашепва надменно
как сама си и няма надежда.
Спри! Тук е Моята нежност,
тя към светлото вън те повежда.

Аз създадох те и те оформих
като Мое уникално подобие.
Не забравяй, че в тебе съм вложил
зрънце святост от царството Божие.

Облякъл съм те в невинност от рая,
ангели пратих над тебе да бдят,
Словото Ми пътя ти да осиява,
Духът Свят да воюва срещу всяка плът.

Хайде, сълзите изтрий със замах!
Тук съм – все до тебе вървя.
Гръб обърни на живота във страх
и тръгни, дъх поела със свобода.

© Галина Пенева All rights reserved.

Тези стихове бяха провокирани от тъгата и безнадеждието, които срещам в доста жени напоследък.
Има Един, Който ви обича и копнее да е близо до вас, пуснете Го да влезе в живота ви и се насладете на любовта Му!
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК на всички жени! Бъдете себе си, бъдете истински, бъдете обичани, ценени и уважавани!

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не само жените не допускат близо до себе си. Хората, като цяло се отчуждиха. Може би такова е времето в което живеем, но ако пуснеш любовта в животът си всичко ще е по-лесно и по-приятно. Хубав стих!
Random works
: ??:??