Не ми режи така душата
с горчиви думи, тежки като истина.
Изгарящата болка на тъгата
прелива в опустелите ми вени.
Недей да пожелаваш всичко свято
във мъка безпределна да изстине.
Не искай в невъзможното ни лято
така нелепо с теб да се разминем...
© Геновева Христова All rights reserved.