Nov 19, 2016, 11:34 AM

Недей 

  Poetry
461 1 11

Ти недей, ти недей да тъжиш.

Тя, тъгата е в моята есен.

Аз съм свикнала да ми тежи

и да прави света ми по-тесен.

 

И недей в листопада се взира,

ще завърши с изсъхнала шума.

И не слушай как в теб се провира

закъснялата, скритата дума.

 

Тя не става за циганско лято,

а е капката дъжд във капчука

и студеното нощем във вятъра,

по прозорците дето ти чука,

 

и запалва във тебе тревога,

да порасне до зейнала рана.

Аз не зная дали пък ще мога,

да я превържа и да остана.

 

© Ани Монева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??