Mar 3, 2011, 12:52 PM

Недей ме моли 

  Poetry » Love
528 1 3

 

 

       Не искай нова среща, обич моя.

       Каквото е било, е отлетяло.

       Не ще се никога повтори зноят

       на лятото, което ни е гряло...

 

       Не искай пак по старите пътеки

       да минем - по килим от лятно злато.

       Следи от стъпките предишни, леки,

       ще спомнят - всичко там ни е познато...

 

       Не искай пак от изворите чисти

       да пием жадно с топлите си длани.

       Опадат ли наесен жълти листи,

       остават само белези от рани...

 

       Не искай пак във старото огнище

       да търсим въглени - все още живи.

       Изтлели са, не ще намерим нищо.

       Веднъж били сме истински щастливи...

 

       Веднъж е само чувството горещо,

       след него само пепел, само спомен...

       Недей, не ме моли за нова среща!

       Последната искра да не прогоним!

 

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??