Jan 26, 2010, 12:12 AM

Недовършена картина 

  Poetry » Love
958 0 25

Недовършена картина

 

Поглеждал ли си някога жена,

отблизо във очите кадифени-

те крият две засрамени слънца

от толкоз красота смутени.

 

В клепачите и уловена песен,

потръпва като пролетно кокиче,

зениците и с цвят на есен

и нощ, като целунато момиче.

 

По дяволите Марианската падина,

пред тая необятна дълбина-

по-тайнствена от недовършена картина

и всичките библейски чудеса…

© Борис Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??