Dec 9, 2007, 10:25 AM

Нежна песен 

  Poetry » Phylosophy
757 0 18

НЕЖНА ПЕСЕН В МИГОВЕ ПРОЗРАЧНИ,

ТЪЖНИ МИСЛИ В ЧАСОВЕ КРЕЩЯЩИ.

ТАЙНИ СТРАШНИ ВЪВ ГОДИНИ ОНЕМЕЛИ,

СПОМЕНИТЕ ПРАШНИ НАС ПРЕВЗЕЛИ.

 

НЕЖНА ПЕСЕН В НАШИТЕ НЕВОЛИ,

ПЛАЧ, НАСИЩАЩ СЕТИВАТА ИЗ ОСНОВИ.

БОЛКАТА  СПОТАЙВА СЕ В ДУШАТА -

КАК ДА СЪТВОРЯ И ДА ПОКАЖА ЧУДЕСАТА?

 

НЕЖНА ПЕСЕН, А СВЕЩТА ДОГАРЯ.

НЕЖНА ПЕСЕН  - ТЯ МИ Е ОЛТАРА.

ТЯ ПРЕЧИСТВА МЕ, ОМАЙВА,

ТЯ Е МОЙТА МАЛКА ТАЙНА.

 

ТЯ Е ЗВУК ОТ НЕЧИЯ КИТАРА,

ПЕПЕЛ ОТ ИЗГАСНАЛА ЖАРАВА.

ТЯ Е УТРОТО ВЪВ СЕНКИТЕ НА ЗДРАЧА,

ТЯ Е ШЕПОТА, КОГАТО ПЛАЧА.

 

© Силвия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??