May 8, 2012, 10:07 AM

Нека бъда 

  Poetry » Love
772 0 1

Нека бъда твоята пролет -

нежна усмивка от цветна дъга,

и вятърът, тичащ след птичия полет,

във ручея слънчев уморена сълза.

 

Нека бъда твоето лято -

две топли целувки, безкрайна вълна,

шумът на прибоя със песен, която

нашепва от морското дъно мечта.

 

И твоята есен да бъда -

със страстни пожари от буйна луна,

килим от листака, на дъжда апогея

и зрънце въздишка, посята в съня.

 

Да бъда и зима, тъй приказно бяла,

магия в жаравата, огнище и хляб,

за нашите срещи в буря омесени -

две длани във скута, надежда и грях!

 

 

 

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??