Ненаписано за любовта
(Който открие прилики -
не са случайни)
Днес исках да пиша
за любовта,
но химикалката свърши
и компютърът спря.
- Значи - казах си -
била тя, каквато била...
Отминало е времето,
отпиши любовта!
Да, де... но кой ти чете
други неща?
Тя ми се сърди.
Аз имам вина.
Изтрих S M S-те на любовта.
Но Котаракът,
известен в махалата,
дотърча, долетя
и пак зарева
с болката страшна
на своята съдба.
А то, историята
е ето каква:
Нашата Маца,
в мазето която живя -
гальовна, прекрасна,
преди две лета си умря.
Плакаха, врякаха -
търсиха прошка от Маца,
за своята вина,
защото по тези места
се постъпва така...
(Народът казва:
- Умри, да те жалим!)
Тя, Маца, затова и умря.
Да пробуди,
все пак, жалостта.
После, всичко замря,
обичта с жалостта
и някаква там си - вина.
Но Котаракът не я забрави...
Все идва и моли
онези, бездушните небеса,
безкрайно далечни
като Маца и любовта.
Той вие и страда, и плаче!!!
Той не спря! Тя, види се,
нещо му каза...
Той нещо разбра...
----------
Намерих една химикалка
и компютърът вече загря,
но Котаракът
споделя все с Господ,
за тези, човешки неща!
Какво да добавим ние -
гордите жители на света -
аз или ти, той или другите -
за Любовта и Смъртта?
Wali (Виолета Томова)
© Виолета Томова All rights reserved.
Привет!