Jun 19, 2008, 11:16 PM

Неокосена обич 

  Poetry
542 0 4

 

 

Неокосена обич


Във мене

неокосена обич

е стаена.

И вреден бурен,

и целебни билки

има.

Косачът чака

росата от сълзи

да се раздигне

и да ме окоси.

Но дъхава тревата

след косата

изсъхва и става

на сено.

Ни бурен,

ни билка си личи.

Остави косата

и полегни

във меката трева

до мене!

Неокосената ми

обич в тебе

ще премине.

Двама ни

ще покоси.

И може би

дете ще се роди.

© Илиана Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??