Apr 26, 2023, 8:11 AM

Непрочетеният Човек 

  Poetry
338 2 1

НЕПРОЧЕТЕНИЯТ ЧОВЕК

 

... понякога – наритано дете, се питам срещу сянката на мама –
защо ли книги никой не чете? – и хора във книжарниците няма,
със стихчетата мои във Facebook дори не мога да си купя хляба,
но си живея – все така напук! – по-беден от пристанищен бараба,  
нали съм си издухан, сам и стар, и никому за мен не му и дреме,
съм пътник през световния пазар, платил си триж за Божието време,

 

а аз дори не знам добре какво сергията пред мене ми предлага? –
парфюмче от сандалово дърво, или панел? – подгизнал се от влага,
дали една самобръсначка „Bic”, или минута телевизионна слава,
ужасно е – че съм дошъл за миг! – а всичко покрай мене се продава,
и, всъщност, за какво, до днес не знам, редих ви думи? – цвете подир цвете.
Бих предпочел да бъда адски сам – пред ужаса да пукна непрочетен.

 

25 април 2023 г.
гр. Варна, 11, 30 ч.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • ужасно е – че съм дошъл за миг! – а всичко покрай мене се продава,

    Няма кой да изгони търговците от храма, Валюше, затова словата ни отлитат...
Random works
: ??:??