Aug 22, 2015, 8:25 PM  

Неразбрания септември 

  Poetry » Other
584 1 1

Усещаш ли безмълвния септември?
Присъдата на август бил подписал.
И думите за сбогом са последни,
и от съблазън вече няма смисъл.


Усещаш ли безмълвния септември?
Повелителя на всяка мрачна мисъл.
Убийствата ги предпочита цветни
и под всеки тъжен стих се е разписал!


Обвиняван е, че разточителства с живота
и всяка твар опитва да прогони.
Дали е толкова противна симбиоза,
или изкупителните жертви са ни най-изгодни?


Тук вече взех да се съмнявам,
та всичките ви есени ли са били негодни?
А звучеше сякаш го нападам
май всичките циници сме си сродни!


Сякаш жена се ползва с името му от години,
но онази, дето не сме я виждали до нас да ляга.
Как пък злите женски са и най-красиви,
да съзаклятничиме вкупом грам не ни приляга!


Появяваше се както всеки път -
летовника се качваше на последния експресен,
изчезваше на малките смехът,
а плажа бе оставил безтелесен.


А живота почваше да му се кланя,
лесовете, да пускат злато в калните му дири
есента със него тъй прекрасна ми остана,
по-магична и от танц на самодиви!

© Валентин Хаджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Септември и за мен е специален
    събрал във себе си добри и лоши спомени
    Дни във които ми крещи вината
    и други, от които във възторг съм.
    http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=288058

    Имам чувството, че втората част на стихотворението би могло да съществува самостоятелно.
Random works
: ??:??