Оставù ми кичур от косата,
твойта лека стъпка във росата.
Оставù за спомен и очите,
да се сливат вечер със звездите.
Оставù целувка сладострастна -
с нея в любовта си да порасна.
Оставù усмивка лъчезарна
в нивата ми бедна, благодарна.
Оставù сърцето в мойте шепи,
в него да погледнат всички слепи.
Оставù ми и душата твоя
тук, на улицата - на завоя.
С моята душа да тръгнат двете
и през пролет, есен, зиме, лете,
в облаците, в синури и жици
да са неразделни в обич птици!
© Никола Апостолов All rights reserved.