Jun 29, 2022, 3:21 PM

Неродена мечта 

  Poetry » Other
354 2 2

Ние мечтаехме с тебе

за слънчице мило със златни коси,

в рокличка сладка с къдрички по нея,

с дълбоки, невинни сини очи.

 

Ние мечтаехме с тебе

за тая невинност, чиста, добра,

да е наша любов, смисъл, опора,

да я държим от двете страни за ръка.

 

Ние мечтаехме....

            ... или..... може би............Аз!...

 

Размени мечтата, уютът, домът,

за бутилки, компании и чужди жени...

Изпи до дъно всичко свято...

...Нашето момиченце не се роди...

 

 Сбогом, красавице с букли от злато,

със сълзи те изпращам - прости.

Сбогом, моя нежна и малка...

Не успях да те прегърна - уви.

 

Аз ли бях лоша,

татко ти ли бе пройдоха зла,

роди се, роди се, мое момиче,

в друга къща.., ...при друга жена.

© Natalie All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тъжна история си разказала, Натали, докосна ме.
  • Много тъжна и трогателна изповед и силно желание за свидна рожба със златни косици! Не губи надежда, може би Бог ще се смили над теб и ще те дари с безценен дар!
Random works
: ??:??