Сутрин е. Наско влиза, носейки кафе с едната ръка,
лале червено в другата държи.
Поднасям първо цветето на теб,
кафето оставам настрани.
Твоите красиви очи пронизват моето сърце.
Усмихнах се. Усмихна се и ти.
Гледах те кафето как изпи щастлив,
че тази сутрин две души се сляха,
за радост и на двамата сега.
После.
После мълчаливо те изпратих до спирката,
изчаках твоята кола да дойде,
отворих вратата, ти влезе, колата тръгна.
Останах сам, но духом бях с теб.
Дано това да си сънувала нощес.
© Наско кирилов All rights reserved.