Nov 20, 2014, 11:29 PM

Нещата, в които си сам 

  Poetry » Other
657 0 7

Вечер над Хелзинки. Шепна ти лапсуси,

вдън ухото на "Нокиа".

Привидно лениви рекламни надписи

острят наоколо нокти.

 

Смееш се, после ми казваш: "Арнолд!

Старея!

Старея!..

Страх ме е!"

Но какъв отговор бих могъл да ти пратя,

за да заспиш

спокойно във Лахти?

 

И затова опаковам несръчно

всичко с една неспокойна шега,

сякаш намествам нещо изкълчено

със колеблива ръка.

 

Няма упътване. И не ти рекламират

нещата, в които си истински сам.

Нямам представа как се умира.

Как се живее - също не знам.

© Арни Сутиайнен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??