Apr 22, 2007, 10:33 PM

Несподелената любов 

  Poetry
1074 0 2
Родена съм във мрака, разпилял се
по кротката, премръзнала земя,
и Бог със мене подиграл се е,
създал ме е без огън и душа.

Родена съм във хорските обиди,
в злокобни думи и злини
и ако някой другиму завиди,
то нека мене обвини.

Че Бог ме е създал от черна пепел,
горяла, но загаснала сега
и моят облик е облепил,
във болка, зло и тъмнина.

И ходя, скитам, наранявам,
пленявам хората във черния оков,
и дните им във сълзи пропилявам,
това съм аз - несподелената любов!

                                  22.04.2007 год.

© Паолина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво, Поли! Чак днес ти прочетох стиховете. Имаш заложби за поетеса - очарована съм! Умееш да предадеш с думи мислите и емоциите си, имаш усет за метрика и рими. Успех, малката! Чакам да те прочета отново.
  • но коя си ти?
Random works
: ??:??