( ... събиране на цветове)
Лежа в легло от мъка и тъга!
Сковала съм го без желание...
Нямам дом...
Поставих го на Пътя САМ!
И легнах в него...
Зачакала смирение
да покълне в моята Душа -
ЕДНА ДУША,
ИЗГУБИЛА ТЪРПЕНИЕ...
Тъй дълго чакала Мига,
в който ще престане
да живее във забвение
и ще захвърли таз одежда от тъга...
Лежа в легло от мъка
и мъгла - родила се от бягаща сълза,
миеща невинната ми длан...
докоснала снагата ми, копнееща
за Топлата ръка!
И завивка от цветя!
Роклята ми мокра е...
КРЕЩЯ!!!
ААХХХХХХХ!!!
НО НЯМА НИКОЙ!!!
ПРАЗЕН ПЪТЯТ Е!!!
Няма никой в този Път от Самота...
Самотно е леглото ми...
МЪЛЧА!!!
И лягам кротко пак, присвила роклята си от цветя
зад коленете неми,
за да не усещам толкова посичащо Студа
и неговата грабеща Сърцето ми ръка...
27.02 2010 г
Л-Е
© Л-Е All rights reserved.