Oct 4, 2013, 10:37 PM

Невидимо твой 

  Poetry
380 0 1

Не тъгувам. Не плача за спомените.

И не мисля за трудния миг.

Сещам се за думите ти - проронени.

Но докрая оставам войник.

 

Не изстивам. Горещ съм.... И зная -

че от теб съм роден - и за теб.

Неслучайно съм преодолял безкрая.

Неслучайно прекосих тази степ.

 

Не изтръпвам. И пазя душите ви.

И измъчените ви сърца.

Тази вяра е огън - спасителен.

И огрява тя нечии лица.

 

А ключът - той е в мен. Във безмълвието.

Там, където дори няма път.

И се сбъдват мечтите - несбъднати.

И сега вече те ни зоват.

 

Но оставам в сърцата - завинаги.

И се връщам - за всичко готов.

И те пазя - невидимо, истински -

най-страхотната моя любов.

 

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "А ключът - той е в мен. Във безмълвието.
    Там, където дори няма път."..
    Прекрасно!
Random works
: ??:??