Jun 29, 2013, 1:07 PM

Невинност 

  Poetry » Love
495 0 1

Ти си женен,

аз съм омъжена,

не искам да наранявам жена ти

и мъжа ми не заслужава това.

Те нямат вина.

 

Аз съм ти тръпка,

запазила се с времето досега,

а ти ме привличаш безумно,

посещаваш ме нощем в съня.

И двамата нямаме вина.

 

И слънцето няма вина, че залязва,

нито дъждът, че вали,

вулкани лава изригват – знам, че боли.

Но няма вина любовта ни,

че още гори.

 

И при толкова много невинни,

създали невинни деца

и толкова чувства възвишени,

кажете ми, моля.

Не е ли невинност любовта?

 

 

***   ***   ***

© Дора Трифонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??