Едно момиче днес ще бъде ничие,
ще падне святостта като камбана.
Денят към вечерта ще се затича
и ще застели звездно ложе с рана.
Душата си момичето ще търси,
но чуе ли клавишите на мрака,
по стихове на романтùка Пърси,
то песента си няма да дочака.
Ще легне в коловоза на мечтите,
тъгата като влак ще го премаже...
Опитайте, дано да го спасите!
Аз за това побързах да разкажа.
© Мария Панайотова All rights reserved.