Какво е Любов,
нима не е болка
душа прикована
на кръст
кога е щастлива
с цветната рокля
а не в рана кървяща
сложила пръст.
В длани я стискам
до кръв ме изгаря
магма от чувства
вулканичен поток
олтари създадох
тя ги събаря
поглеждам нагоре
далече е Бог.
Пия от нея
знам че убива
усещам отровата
бавно пълзи
сърцето утихва
песен се чува
когато от любов
се умира
няма сълзи.
Ноември,2018г
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.