Jul 10, 2023, 6:32 AM

Нирвана 

  Poetry
252 2 0

Пиян съм да! Заразно е. Недейте.
Ще кажа свои няколко слова.
Започвам!... Първо ми налейте,
че после ще е късно за това.

Нормалното, сега не е на мода!
За мене, Левски си е идеал!...
Проклинаме, а всъщност молим Бога,
смирението да ни е познал.

Но, Той, не е от същото котило
и знае как се правят чудеса.
Смее се над земното мъртвило
и чуди се защо Му, бе света...

Тук даже и порок, опорочен е...
Доброто само в лекции личи.
Решения за истински проблеми
са свързани със купчинки пари.

Пиян съм- да! А,Бог и Той е гроги!
Мълчанието тегне като бич!
Отеква ехото като тревога:
Греши, за да те смятат все за пич!...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??