Nov 4, 2006, 1:42 AM

Нищо няма да промени света 

  Poetry
475 0 2

Нищо няма да промени света”

Изкрещя гласът ми

И топката в корема ми затанцува

Забързана

Надолу по стълбището

Се спъна

Рикушира и прехвърли двора на отвъдното

 

След нея тичаха децата

Надолу по улицата

И смехът им се смеси с двигателите

На камионите

Всичките пресякоха премазани

 

Кръвта им се качи на магистралата

И ме настигна

Събрах я в шепите си и отпих

„Наздраве, родители”

 

Гласът ми утихна

Утихнаха празните улици

Слънцето се скри и невидимо

Чудо се опита

Но нищо няма да промени света

 

Всяко чудо за три дни

 

02.11.2006

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Наздраве,Декс!За родителите, за политиката, за мазното, за жълтото, за номерата и за ....нас...Хенри
  • Дано нещо се промени...много беди и нещастия, много сълзи, много погубени детски мечти!
Random works
: ??:??