Като дъх неизречен,
като писък строшен,
като порив извечен
все те нося във мен.
Като стръкче надежда,
в битки роден
изпод вежди поглежда
всеки нов ден.
И дълбае до рана
и до лудост люти,
като белег остана
и кошмарно боли..
Но те искам... за Бога!
Мой труден живот -
и във студ, и във огън
ще те пея до гроб!
© Румяна All rights reserved.