Apr 3, 2009, 9:04 AM

Нощ 

  Poetry » Other
644 0 0

В пазвите твои вечен покой е открила
Всяка моя тревога и мъка.
Твоята въздишка в душата ми е попила
Като тиха, мрачна разлъка.

В твоите замръзнали сълзи
виждам аз себе си с горящи очи.
Твоят дъх тихо ми мълви,
а целувката ти в мен вечно ехти.

Ти, любов и закрила,
о, нощ моя, с кънтящия мрак,
със своята черна сила
мен освободи от теглата ми пак.

Но целувка дори огнена да ми дариш,
да ме поемеш в обятията си от тъма,
дори после тихо, нощ, до мен да заспиш,
аз пак ще съм сам и ти пак ще си сама.

© Димитър Дренкаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??