May 5, 2010, 10:30 AM

Нощна кралица 

  Poetry » Landscape
705 0 1

Нощна кралица

Феерия от тъмни и хладни цветове,

като откъснати от реалност светове

описват Нейната фигура идеална

за нощта образ сакрална.

Вирее и се носи сред пелени,

гледайки я, забравям за идните дни,

отдавам се на мига сладострастен и див

на удоволствието от диханието, в което си жив.

От обръчи светли тя се оковава,

на дивото в смиреността не прощава,

а само те чака... и дебне

в съня ти като демон да влезне.

А всъщност... е страхлива и кротка сърна,

естествена, ароматна... стръкче трева,

крие се Тя зад облаци плътни,

готова да събуди и кошмарите смътни.

Гледай я ти, докато полудееш,

знай, че за Нея во веки ще тлееш,

от лудост за Нея вятъра ще гониш,

а Тя ще бяга, колкото и сълзи да рониш.

Тя не е просто Нощна кралица...

летяща свободно волна птица...

Тя носи чара на всяка жена...

и се нарича просто... Луна...

© Мартин Ман All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??