Oct 11, 2017, 12:22 PM

Нощна самота 

  Poetry » Other
240 1 0

Слезнáл от слънчева каляска,

денят се спуска към нощта.

Душа от тъмното се стряска

и в нея гасне ми свещта.

 

Запълващ всеки светъл ъгъл,

и мрак във стаята пълзи.

Завъртат полилея кръгъл

и на тавана две сълзи.

 

И часовете на раздяла

започват двете да броят.

За влизане в зората бяла

и стълба паяци строят.

 

По тези изтънели нишки

сърцето ми ще се реши –

и то след нощните въздишки,

денят ми нов да възкреси.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??