Sep 30, 2010, 6:50 AM

Нощният град... 

  Poetry » Love
809 0 6

Нощният град, със заспалите улици,

се разля пред очите ми.

Тихо глъхнат твоите стъпки във мрака.

Нощен площад в есенен град –

плаче ли, плаче душата ми...

 

В нощният град, и смълчаните улици -

сянка плаха се тихо промъква,

на ...теб, дългочакана.

В нощния град, над смълчаните улици,

няма – надеждата...

Но дочух - някой каза: "Обичам те!"

 

Вик в тишината разкъсва душата ми.

Чуваш ме в тишината на нощния град.

Чувам те... Плаче мракът ли?!

Плаче мрака, не аз...

Ти къде си?! Не виждам те...

Нощният град, с тихите калдъръмени улици,

 

търсят упора, в свят, не като другите,

моят и твоят. В нощния град,

по смълчаните улици – бяг ...

Търся те, искам те...

С болката лягам си.

С нея несвикнала...

...

Твоят блян, и мойте мечти

нейде убягват по сънните улици

в нощния град. Надигни се

и виж ме – там, край фонтаните,

и дори ...неприлична на себе си,

чакам те в нощния град,

с калдъръмени улици.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??