Jul 19, 2021, 1:08 AM

Нощно пътуване (Посвещавам на Ники) 

  Poetry
126 0 0

Четирима сме върху четирите колела на "Вена",

в туй нощно пътуване

                                                     с Музика -

вглъбено-вслушани, притаени.

 

Ни път различим отвън е, ни пътни знаци.

Единствено видим е Мракът

и прелитащи призраци.

 

Нощно пътуване!

Приглушено моторът боботи,

Полумрак е Купето.

Само таблото отпред

и циферблатът светят,

флиртуват фаровете

с неразгадаеми силуети.

 

Пътуваме, интимно слети с Тайнството

на небесната Музика през Океана на безпределната Нощ.

 

Със своите звездни акорди уверено води ни,

флотилията на "Пинк Флойд".

 

На Руля - китарата с Дейвид Гилмор.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??