ПО-СЛУЧАЙ 75 ГОДИШНИНАТА НА ПОЕТЕСАТА ПЕТЯ ЙОРДАНОВА,
КОЯТО ВЕЧЕ НЕ Е СРЕД НАС.
Нощта е циганка, ще те излъже,
не вярвай ти на нейните очи.
С косите буйни, дълги, ще те върже,
на длани взела те, с теб ще полети.
Омайващи са нейните целувки,
постелята и - нежно е море.
Докрай раздава своите милувки,
а после ще изчезне някъде.
Къде?
Един мираж утрото ще скрие,
с аромат на недосънуван сън.
Но пламъкът не ще се тъй превие,
ти пак ще чакаш залеза на вън.
© Даниел Стоянов All rights reserved.