Oct 23, 2015, 6:40 PM

Носталгия... 

  Poetry » Other
319 0 3

 

 

 

    Носталгия...

 

Домъчня ми, домъчня ми

за трева зелена

и за кладенчова бистра,

бистра и студена

в нежно чуруликащ ручей

ех, водица чиста...

 

Кладенчето под дървото...

Шумата зелена...

И листата да люлее

вятърът над мене...

 

А едно листо да плава

във водата слязло...

 

... Като за молитва паднал

ничком до водата,

жадни устни там да впия,

(за това се моля!)

както в лебедова шия

на мома по воля... 

 

А листото, сякаш устни

нежни на момата,

да целуне, да залепне

влажно по устата!..

 

Коста Качев,  

                                Едно време в Морето

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??